GDO'suz Tüketici Bilinci Artmaya Devam Ediyor


Tüketiciler tükettikleri ürünlerin içinde ne olduğunu bilme hakkına sahipler ve bunu üreticiden talep etmek adına her geçen gün seslerini daha fazla yükseltmekteler. 

GDO'suz Tüketici Bilinci Artmaya Devam Ediyor

Bir rapora göre, GDO'larla ilgili tüketici farkındalığı %97 ile neredeyse evrenseldir. Tüketici farkındalığındaki büyüme, GDO'lardan kaçınmaya çalışan artan sayıda tüketiciyle de uyumludur. Araştırma, alışveriş yapanların %46'sının alışveriş yaparken kasıtlı olarak GDO'lardan kaçındığını bildiriyor.

Bu bulgu, şu anda 26 milyar dolar olduğu tahmin edilen NON GMO etiketli ürünlerin satışlarının devam eden büyümesiyle uyumludur. Araştıma, alışveriş yapanların %36'sının bir yıl öncesine göre daha fazla GDO'suz ürün aldıklarını söylediğini ve GDO'lardan kaçınmak isteyen tüketicilerin %42'sinin NON GMO etiketli ürünleri aradığını belirtti.

GDO'dan kaçınma konusundaki en katı standardı olarak, GDO'suz sertifikasyon çalışmaları her zamankinden daha önemli. Alışveriş yapanlar anlamlı GDO şeffaflığı arıyorlar.

Araştırmalara göre tüketiciler alışveriş yaparken taze, temiz ve gerçek gıdalara öncelik veriyor. Yiyeceklerine ne yapıldığına dair doğal bir güvensizlikleri var ve sağlıkları ve çevremiz için olası sonuçlardan endişe duyarlar. NON GMO sertifikasyon programı ve etiketi bu konuda her zaman tüketicinin yanındadır.

GMO Free ve NON GMO etiketi ve sertifikasyonu ile ilgili konularda ayrıntılı bilgi edinmek veya belgelendirme başvurusunda bulunmak için uzman ekibimize ulaşmaktan çekinmeyiniz.