Çiftçiler GDO'lu Olmayan Yemlerle Daha İyi Hayvan Sağlığı Rapor Ediyor


Giderek artan sayıda çiftçi, genetiği değiştirilmiş yemlerle beslenen çiftlik hayvanlarıyla ilgili sağlık sorunları bildiriyor ve yem GDO'suz yemlere geçildiğinde hayvan sağlığının iyileştiğini söylüyor.

Çiftçiler GDO'lu Olmayan Yemlerle Daha İyi Hayvan Sağlığı Rapor Ediyor

Bir domuz çiftliği işleten bir çiftçi, birkaç yıl önce hayvanlarını GDO'lu yemle beslemekten GDO'suz yemle beslemeye geçtiğinde bir fark olacağını düşünmedi.

Ancak domuzlarının ve genç domuzlarının sağlığında farklılıklar gördü. Operasyonunun kapsamlı kayıtlarını tutan çiftçi, hastalıklar için ilaç tedavilerinin yarıya indirildiğini buldu. Domuz gebe kalma oranları 80'lerdeki yüzdelerden 90'lara yükseldi ve domuz yavrularının boyutu arttı..

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, çiftçi ayrıca GDO'lu olmayan mahsullerin ekimlerini de kademeli olarak artırdı; bu yıl mısırının tamamı ve soya fasulyesinin %75'i GDO'suz olacak dedi ve her şeyin getirisinden çok memnun olduğunu ekledi.

GMO Free ve NON GMO etiketi ve sertifikasyonu ile ilgili konularda ayrıntılı bilgi edinmek veya belgelendirme başvurusunda bulunmak için uzman ekibimize ulaşmaktan çekinmeyiniz.