Tüketiciler GDO'suz Gıda Peşinde


New York merkezli bir pazar araştırma firması tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, sağlık ve doğal ürün tüketicilerinin %93'ünün GDO'suz gıda ürünleri satın aldığını ve GDO'lu olmayan ürünler hakkında daha fazla bilgi istediğini buldu.

Tüketiciler GDO'suz Gıda Peşinde

Araştırmacılar, gelecek yıl için pazar eğilimleri hakkında bir fikir edinmek için 5000 sağlık ve doğal ürün tüketicisinin satın alma alışkanlıklarını araştırdı.

Anket, tüketicilerin GDO'suz ürünleri (%93), antibiyotiksiz ve hormonsuz et ve kümes hayvanları (%85) ve glütensiz gıdalar (%69) dahil olmak üzere organik (%99) dışındaki herhangi bir kategoriden daha fazla satın aldığını buldu.

Buna ek olarak, tüketicilerin %56'sı 2012 yılında GDO'suz ürün alımlarını yine organik dışındaki herhangi bir kategoriden daha fazla artırmayı planlıyor.

GDO'suz gıda arayan tüketiciler arasında (%66), büyük bir çoğunluk (%85) gıda ürünlerinin özel olarak sertifikalandırılmasını ve GDO'suz olarak etiketlenmesini istiyor. 

GMO Free ve NON GMO etiketi ve sertifikasyonu ile ilgili konularda ayrıntılı bilgi edinmek veya belgelendirme başvurusunda bulunmak için uzman ekibimize ulaşmaktan çekinmeyiniz.