Tüketiciler GD (Genetiği Değiştirilmiş) Buğday İstemiyor


Yakın tarihli bir raporda, büyük uluslararası pazarlardaki tüketicilerin genetiği değiştirilmiş buğdayın özellikle AB bölgesinde tanıtımına karşı olduğunu söylüyor. 

Tüketiciler GD (Genetiği Değiştirilmiş) Buğday İstemiyor

Bu görüş, herbisite dayanıklı veya fusarium dirençli GD (Genetiği Değiştirilmiş) buğday için geçerli görünmektedir.

Pazarlama kanallarında GD ve GD olmayan buğday tedariklerini ayırmanın maliyetleri önemli ölçüde azaltacak hiçbir teknolojik gelişme olmadığı belirtiliyor. Düşük maliyetli, kabul edilebilir bir ayrıştırma sisteminin geliştirilmesinin, GD buğdayın piyasada kabul görme olasılığını artıracağını söylüyor.

Avrupa medyası tarafından rapor edilen bir tür GD mısırla ilgili ciddi güvenlik sorunları olduğunu gösteren, yüksek oranda duyurulan çalışmaların, bazı tüketiciler arasında GD gıdalara karşı giderek artan olumsuz tepkilere neden olabileceğine dikkat çekiliyor.

Araştırmacılar, tüketicilerin kalp hastalığı riskini azaltarak tüketicilere potansiyel sağlık yararları sunan yeni düşük linolenikli soya çeşitleri hakkında daha olumlu bir görüşe sahip olabileceğini söylüyor. 

Konvansiyonel yetiştirme yoluyla geliştirilirken, soya fasulyesi GM herbisite dirençli özelliği içerir. Ancak araştırmacılar, bu soya fasulyelerinin GD gıdalara yönelik uluslararası tüketici tutumlarını değiştirdiğine dair hiçbir belirti olmadığını söylüyor.

GMO Free ve NON GMO etiketi ve sertifikasyonu ile ilgili konularda ayrıntılı bilgi edinmek veya belgelendirme başvurusunda bulunmak için uzman ekibimize ulaşmaktan çekinmeyiniz.