NON GMO Etiketi Bir Gıda Trendi Oluşturuyor


Gittikçe daha fazla insan, içeriği tam olarak bilinen, tanıdık malzemelerle daha basit yiyecekler istiyor. Ayrıca yiyeceklerinin nereden geldiğini, nasıl süreçlerden geçtiğini ve hatta nasıl yetiştirildiğini bilmek isterler. 

NON GMO Etiketi Bir Gıda Trendi Oluşturuyor

NON GMO ve GMO Free ggibi gıda trendi dünya çapında büyümeye devam ediyor. Organik ve GDO'suz olmaları sağlık açısından doğrulanmış gıdaların temel özellikleridir.

Tüketicilerin GDO'suz gıda beklentileri, gıdanın ötesine geçerek, gıdaları üretmek için kullanılan sürdürülebilirlik veya rejeneratif tarım uygulamalarını kapsıyor.

Artık gıda ürünleri üzerindeki etiketler GDO'suz, organik ve çiftçi anlatıları gibi özellikleri giderek daha fazla içeriyor.

Araştırmalara göre tüm kategorilerdeki ve demografideki tüketicilerin NON GMO etiketlerine oldukça sıcak baktığı, gıdaların genetiği değiştirilmiş içerik içermemesini beklediğini ve tıpkı organik ürünlerde olduğu gibi bu etiketlerinde çok kısa sürede çoğalmasını talep ettiklerini gösteriyor.

GMO Free ve NON GMO etiketi ve sertifikasyonu ile ilgili konularda ayrıntılı bilgi edinmek veya belgelendirme başvurusunda bulunmak için uzman ekibimize ulaşmaktan çekinmeyiniz.