Kümes Hayvanları GDO'suz Yem Talebini Artırıyor


Birçok tedarikçiye göre, kümes hayvanları GDO'suz yem pazarının ana itici gücü görevini görüyor. GDO'suz ve organik kümes hayvanları endüstrisi, yem talebini domuz, sığır eti ve süt ürünlerinin toplamından çok daha fazla yönlendiriyor.

Kümes Hayvanları GDO'suz Yem Talebini Artırıyor

Kısmen tavukların ömrünün daha kısa olması nedeniyle, şu anda et ve süt ürünlerinden daha fazla GDO'lu olmayan yumurta üreticisi var. Bir tavuk sürüsünü GDO'suz yemlere geçirmek, bir süt sığırı sürüsünden daha hızlı oluyor.

Önümüzdeki yıllarda daha fazla süt üreticisinin GDO'suz yemlere geçeceğini düşünülüyor. ABD'nin önde gelen yoğurt üreticilerinden biri, geçtiğimiz günlerde süt inekleri için GDO'suz yemlere geçeceğini duyurdu. Başka bir şirkette, Kuzeydoğu'da süt ürünleri için GDO'suz yem üretimini artırmaya yönelik bir projeye öncülük ediyor.

Arka bahçe tavuğu trendi, GDO'suz yem için de güçlü bir pazar yarattı. Yapılan anketlere göre tüketiciler artık fabrika çiftliklerinden gelen ürünleri desteklemek istemiyor.

GMO Free ve NON GMO etiketi ve sertifikasyonu ile ilgili konularda ayrıntılı bilgi edinmek veya belgelendirme başvurusunda bulunmak için uzman ekibimize ulaşmaktan çekinmeyiniz.