GDO'lu Gıda Konusunda Tüketici Endişesi Devam Ediyor


Genetiği Değiştirilmiş gıdalara ilişkin kamuoyu algısı üzerine yapılan araştırma, ankete katılanların yüzde 52'sinin genetiği değiştirilmiş olduğunu öğrendiklerinde bir ürünü tüketme olasılığının daha düşük olacağını buldu.

GDO'lu Gıda Konusunda Tüketici Endişesi Devam Ediyor

Uluslararası bir araştırma şirketi tarafından yürütülen anket bulgularına göre, insanların yarısından fazlası, genetiği değiştirilmiş (GM) olduğunu öğrenirlerse bir gıda maddesini tüketmekten vazgeçecektir.

Ankete katılanların yüzde 44'ü, GD gıdalarla ilgili algılarını 'olumsuz' veya 'son derece olumsuz' olarak nitelendirirken, görüşleri 'olumlu' veya 'son derece olumlu' olan sadece yüzde 12'dir. 

Birleşik Krallık genelinde 1.139 kişiyi GD gıdalar hakkındaki düşünceleri hakkında sorgulayan ankette, aynı zamanda GD ürünlerin güvenliği konusunda her yaştan insan arasında yaygın bir anlayış eksikliğinin ortaya çıktığı bildirildi. 

İnsanların yaklaşık dörtte birinin 1990'lardaki deli dana hastalığı salgını, 2000'lerdeki şap hastalığı, 2005 E.coli salgını veya 2013 at eti skandalından en az birinin GD gıdalarla bağlantılı olduğuna inandığı bildirildi ve yüzde 24'ü "hepsi" düşüncesindeydi. Yukarıda bahsedilen olayların çoğu GM gıdalarından kaynaklanmıştır. 

Bu olumsuz algıyı gidermek, düzenlemeler oluşturmak ve bireyleri eğitmek için gıda üreticileri ve hükümet tarafından daha fazla şey yapılması gerektiği düşünülüyor.

GMO Free ve NON GMO etiketi ve sertifikasyonu ile ilgili konularda ayrıntılı bilgi edinmek veya belgelendirme başvurusunda bulunmak için uzman ekibimize ulaşmaktan çekinmeyiniz.